Skip to main content

De basis is, uiteraard, goede bijstand.

 

‘Goed’ betekent voor ons ook toepasbaar, begrijpelijk en pragmatisch. En met een insteek die past bij de situatie en wat er nodig is.

Onze filosofie

Het recht is een weerslag van waarden en normen. In onze maatschappij en op dit moment. Het zorgt voor een bepaald evenwicht. In samenwerkingen, in onderlinge verhoudingen, bij conflicten, bij belangentegenstellingen. En het biedt toegang tot procedures om rechtvaardigheid te bereiken en af te dwingen.

Vroegtijdig rekening houden met de juridische regels, is eenvoudigweg onderdeel van elke onderneming. Wij zijn daarbij graag van dienst.

Soms zijn er conflicten of dreigen geschillen te ontstaan. Dan is soms een gerechtelijke procedure nodig. Om recht te bereiken en af te dwingen. Procedures hebben echter ook belangrijke nadelen. Zoals tarieven, tijd, negatieve energie en een verslechterde relatie met de andere partij. Ook omdat ons rechtssysteem, grof samengevat, ingericht is op ‘winnen of verliezen’. Dit voor zijn, verdient meestal de voorkeur.

In bepaalde gevallen is een schikking mogelijk. Al dan niet na mediation. Een schikking betekent doorgaans dat de betrokken partijen allemaal wat inleveren. Een compromis sluiten. In lopende rechtszaken gebeurt het schikken vaak alsnog tijdens de mondelinge behandeling bij de rechtbank. Maar het kan ook  voor en zonder een rechtszaak. Een belangrijk voordeel is dan vaak besparing van tarieven, kortere doorlooptijd en minder verslechterde verhoudingen.

Als de situatie het toelaat, nodigt Diep Advocaten ook uit een ‘derde weg’ te onderzoeken. Een weg die verder gaat dan winnen of verliezen, gelijk halen. In het geval van een overeenkomst bijvoorbeeld niet alleen een die risico’s vastlegt en verdeelt tussen partijen, maar de kracht van de samenwerking juist versterkt.

Wat ons drijft?

Bijdragen aan een wereld waarin plezierige en effectieve werkrelaties en samenwerkingen de regel zijn.

  • Waar partners elkaars krachten versterken.
  • Waar veranderende omstandigheden kansen zijn voor groei.
  • Waar voor winnen geen verliezer nodig is.
  • En waar een ieders drijfveer om de wereld een beetje mooier te maken, centraal staat.

Het recht zetten wij in om dát te bereiken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We drinken graag samen een kop koffie. Je bent welkom!

Interesse in samenwerking? Of een vraag?

Als je snel wilt gaan, ga alleen, als je ver wilt gaan, ga dan samen

Afrikaans spreekwoord