Skip to main content

Een bedrijf overnemen kan een belangrijke strategische zet zijn. Naast groei en uitbreiding van het marktaandeel, kan het de concurrentiepositie versterken. Tegelijkertijd gaat het doorgaans gepaard met een behoorlijke investering. En kan het ook risico’s met zich brengen.

Vraag advies

Om deze kansen goed te benutten en risico’s zoveel mogelijk te beperken, kan een overname advies zinvol zijn. Het maakt dat overwogen beslissingen genomen kunnen worden. Bijvoorbeeld ten aanzien van exclusiviteit, garanties (al dan niet in combinatie met due diligence-onderzoek), de arbeidsrechtelijke situatie, (duur)overeenkomsten, en juridische geschillen.

Maar ook bij het onderhandelen over de overnamecontracten en het opstellen daarvan. Inschakeling of begeleiding ‘aan de zijlijn’ van een advocaat kan van toegevoegde waarde zijn.

De advocaat ziet er – geregeld samen met accountant en/of fiscalist – er op toe dat de cliëntbelangen beschermd worden en de nodige garanties gegeven. Ook voor de periode na de overname, zoals de rechtspositionele consequenties bijvoorbeeld op grond van het arbeidsrecht.

Kortom: met een overname advies weet je wat de overname omvat en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Interesse?

Diep Advocaten heeft ruime ervaring met het begeleiden van bedrijfsovernames. Ben je van plan een bedrijfsovername te doen, neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak.