Skip to main content

Stel dat tussen en werkgever en werknemer per e-mail een concept vaststellingsovereenkomst is gewisseld. Maar die overeenkomst is uiteindelijk niet ondertekend. Ter discussie staat of de overeenkomst per post door de werkgever wel is toegestuurd.

Rechtsgeldig?

Is het dan mogelijk dat er toch een beëindigingsovereenkomst tot stand is gekomen doordat de werknemer per e-mail ‘akkoord’ terug mailde op toegezonden vaststellingsovereenkomst per e-mail? Is dat rechtsgeldig?

Dat is zo’n vraag waarbij het handig is om even met een eigen huisadvocaat in Den Haag te bellen. Mag zoiets, wat is er nog meer van belang en hoe moet ik daarmee verder. Als huisadvocaat in Den Haag kunnen we snel de juridische situatieschetsen. Voor vragen als deze bijvoorbeeld door een relevante vergelijkbare zaak te zoeken (bijv. ECLI:NL:RBDHA:2022:14903). En dan vooral praktisch mee te denken over de aanpak zodat de situatie wordt opgelost en partijen hopelijk zonder procedure alsnog kunnen afronden.

Het antwoord

Het antwoord: ja, het mag per e-mail, als wel duidelijk is dat daaruit volgt dat de werknemer akkoord is gegaan met de inhoud van de vaststellingsovereenkomst en belangrijke zaken zoals de beëindigingsdatum duidelijk zijn. Als dan ook nog vaststaat dat er bijvoorbeeld (telefonisch) over gesproken is en er WhatsAppberichten zijn die de overeenstemming bevestigen, dan volstaat dat.

Het helpt dan als wij als huisadvocaat Den Haag jouw bedrijf en werknemers kennen.

Interesse?

Heb je interesse in onze diensten als huisadvocaat ? Lees hier verder of neem contact met ons op of maak direct een afspraak. Wij wisselen graag vrijblijvend van gedachte.