Skip to main content

Of je nu wil of niet: juridische aspecten zijn nu eenmaal een onderdeel van de bedrijfsvoering. Elke ondernemer komt er mee in contact. Het aangaan van een overeenkomst, het controleren van contracten, opstellen van algemene voorwaarden, het beschermen van kennis, werknemers aannemen, juridische problemen oplossen.

Bedrijfsjurist Den Haag

Voor dat soort vraagstukken zijn er bedrijfsjuristen. Gekwalificeerde juristen die in dienst van een bedrijf werkzaam zijn. Bedrijfsjuristen zijn vaak aangesloten bij het Nederlandse Genootschap Bedrijfsjuristen. Via die organisatie kunnen bedrijfsjuristen kennis en ervaringen met elkaar delen en professionele kennis en kunde op niveau houden.

Soms is er echter te weinig werk om zelf een bedrijfsjurist in dienst nemen. De kosten voor jurist zijn betrekkelijk hoog. Het kan dan een optie zijn om op uur- of abonnementbasis een bedrijfsjurist Diep Den Haag te contracteren.

Bedrijfsrecht advocaat Den Haag

Een alternatief is een advocaat met kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsrecht.

Doorgaans hebben advocaten meer ervaring met gerechtelijke procedures. Die kennis en ervaring kan behulpzaam zijn bij het adviseren en helpen bij het oplossen van (dreigende) conflicten, zodat dure en langdurige procedures voorkomen worden. Het voordeel is ook dat een advocaat bij geschillen over de € 25.000 meteen kan optreden in de procedure, waarin bedrijfsjurist vervolgens een advocaat moet inschakelen.

Maar ook bij het opstellen of beoordelen van contracten is de kennis en ervaring van de procespraktijk en dus bijvoorbeeld een bedrijfsrecht advocaat Diep Den Haag een pluspunt.

Nieuwsgierig?

Wil je van gedachten wisselen wat voor jouw bedrijf of jouw situatie geschikter is, een bedrijfsjurist of een advocaat? Of over hoe samen te werken met een van onze advocaten? Neem gerust contact op of maak direct een afspraak. Of zie ook deze pagina over het abonnement dat we aanbieden. Of deze pagina over onze ad interim en detachering Diep Advocaten.