Skip to main content

Een veel gestelde – en logische – vraag is wat de kosten van juridische bijstand zijn. De hoogte van de advocaatkosten hangt van meerdere factoren af. De omvang en complexiteit van de zaak, maar ook het tijdsbestek waarbinnen actie ondernomen moet worden. Meer informatie over onze tarieven vind je hier. En in deze tekst vertellen we meer over de  arbeidsrecht advocaat kosten Diep Den Haag.

Vaststellingsovereenkomst

Ben je werknemer en besluiten jij en je werkgever met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan, ofwel een beëindigingsovereenkomst te sluiten? Een van de onderhandelpunten is een vergoeding voor de advocaatkosten. Afhankelijk van de situatie bedraagt de vergoeding doorgaans tussen de EUR 500,=  en EUR 3.000,=. De arbeidsrecht advocaat kosten of een deel ervan wordt dan door de werkgever voldaan.

Arbeidsrechtelijke procedure

Komt een geschil voor de kantonrechter, dan bestaan de kosten uit het griffiegeld en/of  de arbeidsrecht advocaat kosten. Moet er een dagvaarding uitgebracht worden, dan komen hier de deurwaarderskosten bij. In een verzoekschriftprocedure is dit niet aan de orde. Het is dan de rechtbank die het verzoek aan de wederpartij verzendt.

Griffierecht

Griffierechten zijn kosten die aan de rechtbank betaald worden.
In het arbeidsrecht betaalt alleen degene die de procedure start griffierecht. De partij die zich verweer voert, dus niet.
De hoogte van de griffierechten is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoogte van de vordering, of degene die de procedure start een bedrijf of natuurlijk persoon is en in het laatste geval ook of de partij onder een toevoeging procedeert.

Proceskosten

Wordt een partij door de kantonrechter in het gelijk gesteld, dan kan de rechter de verliezende partij veroordelen in de proceskosten: het eventueel betaalde griffiegeld en een (doorgaans niet kostendekkende) vergoeding voor de advocaatkosten. In voorkomende gevallen oordeelt de kantonrechter dat beide partijen hun eigen kosten dragen. Tenzij je onder een toevoeging procedeert, blijven de (advocaat)kosten dan grotendeels voor je eigen rekening.

Advocaat abonnement Diep Den Haag

Bij Diep Advocaten Den Haag kunnen werkgevers ook kiezen voor een advocaat abonnement. Wij fungeren dan in feite als jouw verlengde HR-afdeling.

Voor een vast bedrag per maand kun je bij ons terecht voor al je arbeidsrechtelijke vragen. Maar ook voor een check van conceptbrieven of om een brief op te stellen. Zonder een factuur achteraf. En voor een gereduceerd tarief onderhandelen we met werknemers of hun advocaat over bijvoorbeeld beëindiging van het dienstverband. Of starten we zo nodig een procedure, stellen we processtukken op en staan we je in de rechtbank bij.

Wil je meer informatie over advocaat abonnement Diep Den Haag? Klik hier

Mediation arbeidsconflict kosten Diep Den Haag

Verder werken wij samen met gecertificeerde mediators. Graag brengen we jullie in contact. De mediation bij arbeidsconflict kosten zijn afhankelijk van de omvang en complexiteit van de zaak.

De mediator bemiddelt tussen werkgever en werknemer en tracht tot een oplossing voor een arbeidsconflict te komen.
Op verzoek van de werknemer of werkgever.
Of soms ook op advies van de bedrijfsarts.
In voorkomende gevallen verwacht de kantonrechter van werkgever én werkgever hieraan mee te werken. Ook in arbeidsrechtelijke zin kan dit dus een belangrijke stap zijn.

Doorgaans rekent een mediator in mediation arbeidsconflict kosten ad EUR 150,= per uur.. De werkgever is (op grond van haar werkgeversverplichtingen) de meeste gerede partij deze kosten te dragen.

Meer informatie?

Over bijvoorbeeld mediation arbeidsconflict kosten Diep Den Haag, een advocaat abonnement, of arbeidsrecht advocaat kosten Diep Den Haag? Neem contact op of maak direct een afspraak. Wij vertellen je graag meer.